DB napisał(a):A tak przy okazji, kiedyś Nergal darł Biblię na koncertach...ciekawe czy podarłby Koran?...ale chyba nie, jeszcze jakiś islamista przyszedłby z kałachem na koncert w akcie zemsty...a za Biblię najwyżej jakaś grzywna, ew. może dostałby bana na koncert w jakimś mieście...tak to jest...
HofmannAcid napisał(a):DB napisał(a):A tak przy okazji, kiedyś Nergal darł Biblię na koncertach...ciekawe czy podarłby Koran?...ale chyba nie, jeszcze jakiś islamista przyszedłby z kałachem na koncert w akcie zemsty...a za Biblię najwyżej jakaś grzywna, ew. może dostałby bana na koncert w jakimś mieście...tak to jest...
Sorry ale to jest jeden z najdurniejszych tekstów który się bezmyślnie powtarza. Po pierwsze zakłada, że celem jest nie krytyka, polemika czy wyrażenie swojego zdania, ale właśnie obrażenie czyichś uczuć religijnych. Oh wait, mamy przecież dokładnie taki przepis, który pod takim pretekstem ma karać wyrażanie własnego zdania inaczej niż na kolanach. Po drugie po co polski autor miałby krytykować religijne antywartości na których jest oparta nasza kultura odnosząc się do islamu, hinduizmu czy buddyzmu?
Wyobraź sobie tekst islamskiego bigota, który ma pretensję, że jego saudyjski kolega krytykuje wahabizm, a nie protestantyzm. No ale to pewnie tylko dlatego, że się boi amerykańskiego drona.
Nie mówiąc już o tym, że islamiści jak dotąd najwięcej zabijają innych pobożnych muzułmanów, długo długo nic, a potem są niewierni, którzy w ogóle nie krytykują islamu. Taki sobie ten straszak.
Długo można wytykać co jest nie tak w tych prostackich propagandowych sloganach. Nie wiem jak ludzie się na to nabierają.
Cayenne napisał(a):Prostackie i wulgarne formy wyrażania się, bo na pewno nie dialogu, i znieważanie symboli narodowych faszystowskim scierwem, to można było zaobserwować wczoraj. Ciekawe, że heilowanie z flagą Polski na łapie nie znieważa symboli narodowych ani uczuć patriotycznych, i religijnych(bo wszak i krzyż ma tam miejsce, oraz "chcemy Boga"), tak zwykle czułych na obrazę, też nie wzrusza. Pytanie zasadne bardzo i owszem - do czego to doprowadzi...? Przy tym rodzinnym świecie mozna się nad tym zamyślić. Tymczasem Nergal i jego nowoczesny marketing to ma być zagrożenie z którym trzeba walczyć w sądach, really? o.O
Ja pierdole, DB - powiedz mi czy Ty wiesz kto był organizatorem tego marszu???DB napisał(a): w każdej większej grupie znajdzie się jakiś palant. Na marszu była też duża flaga z przekreślonymi: swastyką oraz sierpem i młotem.
Mad Professor napisał(a):Odmówili też w intencji Ojczyzny taki rymowany tekst
HofmannAcid napisał(a):Zgaduję, że nieprawomyślne filmy i spektakle powinny również zostać ocenzurowane, a najlepiej jakby ze strachu przed milicyjną pałą artyści sami się autocenzurowali. Stąd te płacze, że u nas nikt ci za to głowy nie obetnie?
HofmannAcid napisał(a):Może to nie Nergal ani wolność słowa są problemem, ale twoje reakcje. Ze swojej strony mogę powiedzieć: stop obrażaniu niewierzących przez katolików. Ale zwyczajnie nie słucham kazań ani kato propagandy w mediach, olewam parabolicznym...
HofmannAcid napisał(a):Argument, że to dla sprzedaży podważa to, że rzeczywiście chciał obrazić, to miał być tylko skandal medialny. Swoją drogą wątpię czy można na tym zarabiać.
HofmannAcid napisał(a):Co najważniejsze, nie odnosisz się do słów Nergala tylko własnych czy tam przyswojonych opinii i z nimi polemizujesz. To pójście na łatwiznę.
Laser napisał(a):Ja pierdole, DB - powiedz mi czy Ty wiesz kto był organizatorem tego marszu???
DB napisał(a):To jest śliski temat, z tą cenzurą, bo dla kogoś darcie Biblii czy robienie laski Jezusowi jest cool, a dla drugiego czymś obrazoburczym.
DB napisał(a):est akcja, jest reakcja
DB napisał(a):mnóstwo „gwiazd” na tym opiera swoje kariery.
DB napisał(a):wulgarne, prostackie i nielicujące z treściami, jakie winien ze sobą nieść przekaz artystyczny".
DB napisał(a):chciał zrobić show i skandal
DB napisał(a):przyszedłby z kałachem na koncert w akcie zemsty...
DB napisał(a):sam kilka postów wyżej napisałeś
HofmannAcid napisał(a):Argument, że to dla sprzedaży podważa to, że rzeczywiście chciał obrazić, to miał być tylko skandal medialny. Swoją drogą wątpię czy można na tym zarabiać.
DB napisał(a):kandal w tym środowisku ciągle się jakoś przewija
HofmannAcid napisał(a):Przypominam, że od tego zaczęła się dyskusja. Straszenie artystów islamistami, którzy zabijają bo ich coś tam obraża, czemu u ciebie służy?
HofmannAcid napisał(a):Tylko wskazałem, że sam sobie zaprzeczałeś w argumentach. To są dwie różne intencje kogoś obrazić, a narobić trochę szumu w... katolickich mediach, żeby nie wiem co właściwie.
DB napisał(a):Jasne, że nie można wszędzie widzieć terrorystów i popadać w histerię, ale i w Europie, i w Stanach te rzeczy w ostatnim czasie miały niejednokrotnie miejsce i szczególnie w pewnych obszarach nie jest to już coś abstrakcyjnego...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości